CA_sollentuna_anhorig_missbrukare_beroende.jpg

Att hjälpa en beroende

Som närstående till en person med missbruksproblem kan det kännas frestande att försöka lösa personens problem på olika sätt. Tyvärr är det få beroende som vill vända sig till CA bara för att en familjemedlem, vän eller kollega föreslår det. En beroende bör själv ha en önskan att sluta för att det ska vara möjligt att fullt ut ta emot hjälp genom CA:s program. 

Co-Anon är en gemenskap för anhöriga och vänner till drog- och alkoholberoende. Dit kan du vända dig för att komma i kontakt med andra som förstår hur du har det och som kan visa dig hur de gjort för att klara vardagen med en beroende – även en som fortfarande använder droger eller dricker. Co-Anon har inga mötesgrupper i Sollentuna men finns på flera ställen i Stockholm. Tyvärr kan vi inte tillhandahålla länkar till sajter som inte är CA-relaterade, men du finner enkelt Co-Anon genom att söka på nätet. 

Som anhörig är du också alltid välkommen att delta på CA:s öppna möten. Genom att gå på ett möte får du en inblick i hur CA fungerar och du får möjlighet att prata med nyktra beroende.

CA Sollentunas möten är alltid öppna möten. Vi träffas varje söndag klockan 15.00–16.00 i Tintomararummet, Aniaraplatsen 2, Sollentuna. Varmt välkommen!

Om du som är anhörig önskar kontakta oss så går det bra att ringa vår jourtelefon 0723-766 765 eller att mejla till info@ca-sollentuna.se.